Thursday, 17 April 2014

Νικολά Τέσλα, O Aπαγορευμένος Eπιστήμονας

…Μπορεί ο άνθρωπος να ελέγξει τη μεγαλοπρεπέστερη, την πλέον γοητευτικά εμπνευσμένη από όλες τις διαδικασίες της φύσης; Την Ενέργεια. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό, θα είχε δυνάμεις σχεδόν απεριόριστες και υπερφυσικές… Θα μπορούσε να δημιουργεί τους ήλιους και τα αστέρια, τη θερμότητα και το φως. Θα μπορούσε να δημιουργεί ζωή και να την αναπτύσσει σε όλες τις άπειρες μορφές της… Τέτοιες δυνάμεις θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν δίπλα στο Δημιουργό του, κάνοντας τον ικανό να εκπληρώσει τον υπέρτατο προορισμό του...

Θα είμαστε σε θέση να διασκορπίζουμε την ομίχλη με την ηλεκτρική δύναμη και με ισχυρές και διαπεραστικές ακτίνες. Θα δημιουργήσουμε ασύρματες εγκαταστάσεις με σκοπό τη φωταγώγηση των ωκεανών. Σύντομα θα επιτευχθεί η μετάδοση εικόνων με τις συνηθισμένες τηλεγραφικές μεθόδους. Μια άλλη σημαντική καινοτομία θα είναι μια ηλεκτρική γραφομηχανή, που θα καταγράφει την ανθρώπινη φωνή. Θα έχουμε τα εξουδετερωτές καπνού, απορροφητές σκόνης, αποστειρωτές του νερού, του αέρα, των τροφίμων και των ρούχων. Θα είναι επίσης αδύνατον να μεταδοθούν τα μικρόβια ασθενειών και οι άνθρωποι θα μπορούν να θεραπεύονται από αυτές.
…Αν χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα ύλες για να αντλήσουμε την ενέργειά μας τότε, ζώντας εις βάρος του κεφαλαίου μας, θα το εξαντλήσουμε γρήγορα. Αυτή η μέθοδος είναι βάρβαρη και επιπόλαια σπάταλη και θα πρέπει να σταματήσει για χάρη των ερχόμενων γενεών. Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι η υδροδυναμική είναι ο πολυτιμότερος ενεργειακός πόρος μας. Σε αυτήν η ανθρωπότητα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της για το μέλλον.
Με την πλήρη ανάπτυξή της καθώς και μ’ ένα τέλειο σύστημα της ασύρματης μετάδοσης της ενέργειας σε οποιαδήποτε απόσταση, ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να λύσει όλα τα προβλήματα της υλικής του ύπαρξης.
Η απόσταση, που είναι το κύριο εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο, θα εκμηδενιστεί εντελώς όσον αφορά τη σκέψη, τη λέξη, και τη δράση. Η ανθρωπότητα θα ενωθεί, οι πόλεμοι θα γίνουν αδύνατοι, και η ειρήνη θα βασιλέψει ανώτατο επίπεδο. nikola tesla.
Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό είναι γεγονός αλλά το κρύβουν και όσοι το βρίσκουν ή το χρησιμοποιούν τους σκοτώνουν. Ο Νικολά Τέσλα είπε και απέδειξε, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών, πως η Ενέργεια παράγεται από το Ενεργό κενό. Εξαφάνισαν τον ίδιο και την εργασία του με συνοπτικές διαδικασίες. Ποιά Πράσινη Ενέργεια μας λένε? Το σημαντικότερο είναι το ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ?’
Με βάση τα δεδομένα της συμβατικής επιστήμης πολλές από τις ιδέες του Τέσλα φαντάζουν εξωπραγματικές, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι τούτες οι ιδέες υλοποιούμενες σε τεχνολογία φαίνονται να δουλεύουν δίχως πρόβλημα. Το ερώτημα από εκεί και πέρα είναι από πού αντλούσε ο Τέσλα όλες αυτές τις εκπληκτικές ιδέες και ποιες ήταν εκείνες οι καθοριστικές επιρροές στη ζωή του που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή τους. Ως προς το τελευταίο ερώτημα φαίνονται να αναδύονται κάποιες απαντήσεις αν μελετήσει κάποιος την πορεία της ζωής του.
Έτσι διαπιστώνει κανείς ότι ο Τέσλα είχε επηρεαστεί πολύ από τη μελέτη της Βεδικής φιλοσοφίας και ότι, ακόμη παραπέρα, χρησιμοποιούσε σανσκριτική ορολογία για να εκφράσει πολλές από τις ιδέες του που αφορούσαν στην περιγραφή των φυσικών φαινομένων.
Ήδη από το 1891 ο Τέσλα περιέγραφε το σύμπαν ως ένα δυναμικό και μη στατικό σύστημα γεμάτο με ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και από κάθε σημείο του. Ο Τέσλα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ιδέες του Σβάμι Βιβεκανάντα, ο οποίος ήταν ο πρώτος μιας σειράς γιόγκι που έφεραν τη Βεδική φιλοσοφία στο δυτικό κόσμο.
Κατά τα φαινόμενα, αφότου ο Τέσλα συνάντησε τον Σβάμι Βιβεκανάντα και άρχισε να μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι ανατολικές φιλοσοφίες βλέπουν τη διαμόρφωση και τη δομή του υλικού κόσμου, άρχισε να χρησιμοποιεί σανσκριτικούς όρους για να εκφράζει τις ιδέες του. Έτσι, μεταξύ άλλων, άρχισε να χρησιμοποιεί τις λέξεις «Άκασα», «Πράνα», αλλά και την ιδέα του «φωτοβόλου αιθέρα» για να περιγράψει την προέλευση, την ύπαρξη αλλά και τη δομή της ύλης.
Οι Βέδες είναι μια συλλογή πανάρχαιων γραπτών που περιλαμβάνουν ύμνους, προσευχές, μύθους ιστορικές αφηγήσεις, διατριβές πάνω στην επιστήμη αλλά και τη φύση της πραγματικότητας. Χρονολογικά τα κείμενα αυτά τοποθετούνται τουλάχιστον πριν από 5.000 έτη και η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα είναι τα σανσκριτικά. Τα θέματα τα οποία πραγματεύονται είναι πάρα πολλά αλλά για τις ανάγκες του άρθρου είναι εντυπωσιακό να αναφέρουμε ότι στις Βέδες συμπεριλαμβάνονται και θέματα που σχετίζονται με τη φύση της ύλης, της αντιύλης, αλλά και της ατομικής δομής.
Ο Νικολά Τέσλα πρωτοσυνάντησε τον Σβάμι Βιβεκανάντα σε μια δεξίωση της ηθοποιού Σάρα Μπερνχάρντ (Sarah Bernhardt) η οποία εκείνη την περίοδο πρωταγωνιστούσε σε μια θεατρική παράσταση που είχε ως θέμα της τη ζωή του Βούδα. Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, όταν η Bernhardt είδε τον Βιβεκανάντα ανάμεσα στο ακροατήριο κανόνισε μια συνάντηση μαζί του, στην οποία παρευρισκόταν και ο Τέσλα. Ο ίδιος ο Βιβεκανάντα σε γράμμα προς φιλικό του πρόσωπο, με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου του 1896, αναφέρει τα εξής για τον Τέσλα:
«…ο Τέσλα άκουγε γοητευμένος για τις Βεδικές ιδέες των Πράνα, Ακάσα και Κάλπας, οι οποίες κατά την άποψή του είναι οι μόνες θεωρίες που η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να μελετήσει…Ο Τέσλα πιστεύει ότι μπορεί να τα απεικονίσει όλα αυτά μαθηματικά καθώς και το ότι η δύναμη και η ύλη μπορούν να αναχθούν σε ενέργεια. Πρόκειται να τον συναντήσω την επόμενη εβδομάδα για να δω αυτή τη μαθηματική απεικόνιση».
Ο Σβάμι Νικχιλανάντα αναφέρει για τον Τέσλα και τις συναντήσεις του με τον Βιβεκανάντα:
«Ο Νίκολας Τέσλα, ο μεγάλος επιστήμονας που ειδικεύεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, άκουγε εντυπωσιασμένος τις ερμηνείες του Σβάμι σχετικά με την κοσμολογία της Samkhya καθώς και για τη θεωρία των (κοσμικών) κύκλων όπως αυτή δίδεται από τους Ινδουιστές. Συγκεκριμένα στάθηκε στην ομοιότητα ανάμεσα στη θεωρία της Samkya σχετικά με την ύλη και την ενέργεια και εκείνη της σύγχρονης φυσικής. Ο Σβάμι επίσης συνάντησε στη Νέα Υόρκη τον σερ Γουίλιαμ Τόμσον, και κατόπιν τον λόρδο Κέλβιν και τον καθηγητή Χέλμολτζ, δύο εξέχοντες αντιπροσώπους της δυτικής επιστήμης. Η Σάρα Μπερνχάρντ, η φημισμένη γαλλίδα ηθοποιός συναντήθηκε επίσης με τον Σβάμι και θαύμαζε πολύ τις διδασκαλίες του».
Ενέργεια – Πράνα
Ο Σβάμι Βιβεκανάντα ευελπιστούσε ότι ο Τέσλα μπορούσε να δείξει με επιστημονικό τρόπο ότι αυτό που αποκαλούμε ύλη είναι απλά μια μορφή ενέργειας, συνδυάζοντας έτσι τις διδασκαλίες που εμπεριέχονται στις Βέδες με τη σύγχρονη επιστήμη. Κάποιες βασικές αντιστοιχίες της κοσμοθεωρίας που βρίσκουμε στις Βέδες και ορισμένων βασικών ιδεών της σύχγρονης φυσικής, έτσι όπως έγιναν αντιληπτές από τον Τέσλα, φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα:
• Βράχμαν——————————–το απόλυτο
• Μαχάτ ή Ισβάρα———————–πρωταρχική δημιουργική ενέργεια
• Πράνα και Ακάσα———————ενέργεια και ύλη
Ο Βράχμαν ορίζεται ως το ένα αυθύπαρκτο και απρόσωπο πνεύμα, ως η Θειϊκή Ουσία από την οποία όλα τα πράγματα προέρχονται, από την οποία συντηρούνται και στην οποία επιστρέφουν.
Το Ισβάρα ορίζεται ως ο Υπέρτατος Κυβερνήτης, η υψηλότερη δυνατή αντίληψη του Απόλυτου, που βρίσκεται πίσω από κάθε σκέψη.
Το Μαχάτ σημαίνει κυριολεκτικά ο Μεγάλος Ένας και επίσης ερμηνεύεται ως ο κοσμικός νους ή κοσμική νοημοσύνη.
Πράνα σημαίνει ενέργεια (συνήθως μεταφράζεται ως ζωτική δύναμη) ενώ Ακάσα σημαίνει ύλη (συνήθως μεταφράζεται ως αιθέρας)
Ο Τέσλα κατανοούσε εύκολα τη Σανσκριτική ορολογία και την ανατολική φιλοσοφία και διαπίστωσε ότι με τη βοήθειά τους μπορούσε να αντιληφθεί αλλά και να εκφράσει πληρέστερα τους μηχανισμούς του σύμπαντος. Και αυτή η διαπίστωση αποτελεί ένα σημείο κλειδί για όλους εκείνους που προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε στις εφευρέσεις του. Η μαθηματική απόδειξη αυτού έμελλε να έρθει μετά από μερικά έτη από την Θεωρία της Σχετικότητας. Έτσι εκείνο που ήταν γνωστό στη Ανατολή εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια έγινε τελικά γνωστό και στη Δύση.
Η Ελεύθερη Ενέργεια
Ένα από τα οράματα του Τέσλα ήταν να έχει ο κάθε άνθρωπος άμεση πρόσβαση στην άφθονη και πανταχού παρούσα ενέργεια του σύμπαντος η οποία εκτός των άλλων θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου, στην εκμηδένιση των κοινωνικών διαφορών αλλά και στην οικολογική διαχείριση του περιβάλλοντος. Έτσι, πραγματοποιούσε διαρκώς πειράματα πετυχαίνοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και είναι άξιο απορίας !! .. γιατί μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται οι εφευρέσεις του σε ευρεία κλίμακα.!
Όπως διαφαίνεται από τα γραπτά του και τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς, ο Τέσλα δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός επιστήμονας αλλά και ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος του οποίου οι αναζητήσεις ξεπερνούσαν την ίδια του την επιστήμη. Από ότι φαίνεται χρησιμοποιούσε την επιστήμη ως μέσο για την επίτευξη ενός καλύτερου κόσμου. Η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε τούτο το σκοπό αν και ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει μόνο από τις αξιοθαύμαστες εφευρέσεις του. Ο άνθρωπος Τέσλα ήταν ένας ουσιαστικός υπηρέτης της ανθρωπότητας και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι αντιλήψεις του ξεπερνούσαν κατά πολύ την εποχή του.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε για τον Τέσλα ο Σβάμι Βιβεκανάντα στη διάρκεια μιας διάλεξης που έδωσε στην Ινδία:
«Συνάντησα ο ίδιος ορισμένους από τους καλύτερους επιστήμονες των ημερών μας και τους είπα πόσο λογικά είναι τα όσα αναφέρονται στις Βέδες. Γνωρίζω έναν από αυτούς προσωπικά, ο οποίος σπάνια είχε χρόνο να φάει, ή να βγει έξω από το εργαστήριό του, αλλά ο οποίος άκουγε επί ώρες τις διαλέξεις μου πάνω στις Βέδες. Διότι όπως το εξέφραζε ο ίδιος είναι τόσο επιστημονικές, εναρμονίζονται τόσο τέλεια με τα ιδανικά της εποχής και τα συμπεράσματά τους κάνουν τη σύγχρονη επιστήμη να προσεγγίζει το παρόν».
Ακόμη και σήμερα οι ιδέες του και οι εφευρέσεις του δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αν και σε αρκετές περιπτώσεις τα κοντόφθαλμα οικονομικά οφέλη προστάζουν τη μη εφαρμογή τους σε ευρεία κλίμακα.
«Απόκρυφη Φυσική του Αιθέρα»
Κατά πόσο άραγε όλα αυτά που παραδεχόμαστε σαν «επιστημονικές» αλήθειες είναι τέτοιες; Ποια συμφέροντα συναινούν στην απόκρυψη ανακαλύψεων και εφευρέσεων και με ποια συμφέροντα; Γιατί επιστήμονες και φιλόσοφοι διώκονται ενώ οι θεωρίες τους μπαίνουν στο περιθώριο; Γιατί η δουλειά του Tesla ή οι θεωρίες των αρχαίων φιλοσόφων επισήμως «δεν υπάρχουν», ενώ η γνώση τους χρησιμοποιείται από κάποια κέντρα δύναμης; Αυτά και άλλα τολμηρά ερωτήματα θέτει ο William Lyne σ’ ένα αποκαλυπτικό του βιβλίο που αναφέρεται στην «απόκρυφη Φυσική του Αιθέρα» και στην επιστημονική εργασία του Νίκολα Τέσλα που έχει επισήμως αποσιωπηθεί.
Ο τίτλος του βιβλίου είναι «OCCULT ETHER PHYSICS: Tesla’s Hidden Space Propulsion System and the Conspiracy to Conceal It» («Η Απόκρυφη Φυσική του Αιθέρα: Το μυστικό Σύστημα Διαστημικής Προώθησης του Τέσλα και η συνωμοσία της συγκάλυψής του».
Ο Νίκολα Τέσλα αυτός ο αινιγματικός επιστήμονας, έκανε στα τέλη του 19ου αιώνα μια θαυμαστή εργασία πάνω στις διάφορες μορφές ενέργειας και έδωσε λύσεις σε ζητήματα πάνω στα οποία η σύγχρονη Φυσική κατά κανόνα εθελοτυφλεί, βασιζόμενος σε ιδέες που τέθηκαν στο περιθώριο, άλλοτε χαρακτηριζόμενες ως «αντί-επιστημονικές» ή «απόκρυφες». Παραδείγματα:η ασύρματη μεταφορά ενέργειας και η ήλεκτρο-προώθηση ιπτάμενων αντικειμένων.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, παράλληλα προωθούνταν μια «ψευτο-επιστήμη» ή «επιστήμη της απόκρυψης» που καπέλωνε όποια πρωτοποριακή ανακάλυψη δεν ταίριαζε με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα κάποιων κύκλων ενώ προωθούσε τον αποπροσανατολισμό της σκέψης των μαζών με ψευτο-επιστημονικά ερωτήματα αινίγματα για την ύπαρξη των εξωγήινων και των ιπτάμενων δίσκων τους.
Ποιος ο λόγος όμως για όλες αυτές τις συνωμοσίες και τις συγκαλύψεις; Ο έλεγχος των μαζών και η διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων κύκλων που θέλουν να ελέγχουν την παγκόσμια οικονομική κίνηση, απαντά ο William Lyne. Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο επιβάλλεται η πλύση εγκεφάλου των μαζών μέσω των ΜΜΕ, αλλά και επιστημονικών και ερευνητικών κέντρων.
Με τον τρόπο αυτό η μεσαιωνική μάγισσα που πετούσε με τη σκούπα της, αντικαταστάθηκε στις μέρες μας με τα UFO και τους εξωγήινους επιβάτες τους που θέλουν να σκλαβώσουν το ανθρώπινο είδος, αλλά και με τον Άη-Βασίλη που ντυμένος με την κόκκινη στολή της Coca-Cola μοιράζει δώρα. Και απ’ την άλλη μεριά η ενέργεια φτηνής παραγωγής και μεταφοράς από τον Τέσλα ή ο συσσωρευτής οργόνης του Βίλχελμ Ράιχ μένουν στην αφάνεια, ενώ οι επιστήμονες αυτοί περιθωριοποιούνται, χαρακτηρίζονται τρελοί (όπως ο Ράιχ) ή απλά δεν βρίσκουν χρηματοδότη ή την υποστήριξη καμιάς κυβέρνησης (όπως ο Τέσλα). Στόχος όλων αυτών..
η φυσική και νοητική σκλαβιά των μαζών, ο έλεγχος μέσα από πολιτικά συστήματα των διάφορων οικονομικών πόρων και η απομάκρυνση του ανθρώπου απ’ τη Φύση και συνεπώς απ’ την ελευθερία του και τη δυνατότητα να σκέφτεται και να δρα ελεύθερα!
Ένα τέλειο σύστημα ελέγχου της ενέργειας και της οικονομίας που θέτει στο περιθώριο κάθε ιδέα ή καινοτομία που δεν εξυπηρετεί το εκάστοτε οικονομικό κατεστημένο, οδηγώντας στην πλήρη εξάρτηση. Άραγε, ποιο σύγχρονο (ή και παλιότερο) κέντρο εξουσίας θα επέτρεπε την ύπαρξη και διαχείριση μιας σχεδόν δωρεάν πηγής ενέργειας?
Έτσι, όπως υποστηρίζει ο W. Lyne, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν (ή παραδέχονται) σήμερα ότι, οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν είναι τα διαστημικά σκάφη κάποιων «μικρών πράσινων ανθρωπάκων», αλλά η μετεξέλιξη της επιστημονικής εργασίας του Τέσλα, πάνω στην ήλεκτρο-προώθηση ιπτάμενων συσκευών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για διαστημικά ταξίδια με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Είναι αλήθεια ότι ανακαλύψεις όπως αυτές του Τέσλα ή του Ράιχ θα γκρέμιζαν το οικονομικό-πολιτικό καπιταλιστικό σύστημα των εμπόρων που διακινούν συγκεκριμένες πηγές ενέργειας και αγαθά. Έτσι χαρακτηρίστηκαν «απόκρυφες» και περιθωριακές, και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, εκτός βέβαια απ’ τα αρχεία Μυστικών Υπηρεσιών όπου φυλάσσονται με τον χαρακτηρισμό «Αυστηρά Απόρρητο».
Η δικαιολογία που θα κόψει την πρόσβαση σε όσους ψάχνουν διόδους προς αυτή τη γνώση είναι ο κίνδυνος της χρήσης τους από τους «Ναζί», τους «Κομμουνιστές» και γενικότερα τους «τρομοκράτες»!
Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΥΠΗΡΧΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !
Είναι όμως αυτό το φαινόμενο μόνο σύγχρονο; Μήπως και στο παρελθόν επιστήμονες δεν διώχθηκαν και η γνώση τους αποσιωπήθηκε ή θεωρήθηκε κίβδηλη; Ο Lyne παρουσιάζει τη διαχρονικότητα του φαινομένου παρουσιάζοντας μια λίστα φιλοσόφων και επιστημόνων που υπέστησαν αυτή τη συμπεριφορά από κάποια κέντρα εξουσίας, αλλά και πρόσφατες περιπτώσεις επιστημόνων αγνώστων στον πολύ κόσμο που απλά «τοποθετήθηκαν στο ράφι» ή «στάλθηκαν στο σπίτι τους».
Ποια ήταν άραγε η μοίρα του Αρίσταρχου του Σάμιου τον 3ο αι. π.κ.χ, όταν υποστήριζε ότι η Γη είναι στρογγυλή και περιστρέφεται γύρω απ’ τον Ήλιο; Μήπως δεν ξεχάστηκε έως ότου ο Κολόμβος «υποψιασμένος» την σφαιρικότητα της Γης αποφάσισε να κάνει το ταξίδι του προς τη Δύση; Μήπως ο Αναξαγόρας δεν χαρακτηρίστηκε «αιρετικός» όταν υποστήριξε ότι η Σελήνη είναι ένα τεράστιο ουράνιο σώμα, ένας «διαστημικός βράχος»; Μήπως μετά δεν πέρασαν στην μάζα τα λόγια του Αρίσταρχου σαν λόγια του Κοπέρνικου;
Και ο W. Lyne συμπληρώνει αυτή την τεράστια λίστα περιπτώσεων με ονόματα όπως του Δημόκριτου, του Αρχύτα του Ταραντινού, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Τζορντάνο Μπρούνο, του Γαλιλαίου, του Ντα Βίντσι του Έκχαρτ, του Όργουελ, του Χάξλει κ.ά.
Οι αποκαλύψεις του όμως δεν σταματούν εδώ. Αναφέρει και πρόσφατες περιπτώσεις, όπως του (άγνωστου) επιστήμονα και φιλόσοφου Don Albert του οποίου η εργασία χαρακτηρίστηκε απ’ τις Αρχές των Η.Π.Α. «καταπληκτική», αλλά του είπαν να«περάσει μετά από 300 χρόνια» ή του Ουκρανού Valery I. Titarenko του οποίου η εργασία καταχωρήθηκε σαν μια ευφυή ευρεσιτεχνία και «εξαφανίστηκε» απ’ τη δημοσιότητα.
Ο Valery I. Titarenko δημοσίευσε πρόσφατα (1997) μια εργασία, η εφαρμογή της οποίας οδηγεί σε τεχνολογικές καινοτομίες που φαντάζουν «θαύματα» αλλά δεν είναι και πολύ μακριά από τα επιτεύγματα του Τέσλα αναφέρεται λοιπόν στην ασύρματη μετάδοση της ενέργειας, τη δημιουργία ηλεκτρισμού απ’ το κενό, ένα είδος «καθαρής ενέργειας» άσχετης με το πετρέλαιο ή την ατομική ενέργεια, την κίνηση βαριών αντικειμένων, τη δημιουργία περιστρεφόμενων ιπτάμενων συσκευών, τη δημιουργία νέων υλικών και κραμάτων και πολλών άλλων «θαυμάτων».
Τι έγιναν όλα αυτά; Αρχειοθετήθηκαν σαν «τρέλες»! Γατί Άραγε; 

No comments:

Post a Comment

Ένα βιβλίο του Δημήτρη Μαμάκου - 4η έκδοση

  Η ιστορία κάποιου που άφησε την πόλη, την καριέρα και τους αγαπημένους του, για ν’ αναζητήσει τη ζωή. Η καταγραφή του οδοιπορικού του από...