Saturday 16 April 2016

Στους χρόνους της κρίσης, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Το παρακάτω μου ήρθε από μία φίλη μου, την Ζαχαρούλα, η οποία είναι πλέον οργανικό τμήμα του ιδρύματος (που σημαίνει ότι έχω συνεχείς ανταποκρίσεις από "μέσα", κάτι που με κάνει να νιώθω εμπιστοσύνη).

Ήρθε σε μία πολύ κατάλληλη στιγμή, αφού εδώ και καιρό με έχει απασχολήσει το θέμα των παιδιών στα χρόνια της ελληνικής κρίσης και έψαχνα για έναν τρόπο να βοηθήσω όπως μπορώ...
Το προωθώ και σ' εσάς λοιπόν, σε περίπτωση που θελήσετε κι εσείς να βοηθήσετε ώστε να μπορεσουν οι άνθρωποι της Εστίας Κοριτσιού "Φιλοθέη η Αθηναία", να παρέχουν ένα "σπίτι" και ένα σχετικά υγειές περιβάλλον στα 22 κορίτσια. Αν το θεωρήσετε σκόπιμο, παρακαλώ προωθήστε σε φίλους και γνωστούς.



Το μήνυμα της Ζαχαρούλας:

"Το άκουσμα ότι ένα ίδρυμα στην Αγ. Παρασκευή που φιλοξενεί κοριτσάκια έχει άμεσες ανάγκες σε είδη και τρόφιμα, στάθηκε η αφορμή της πρώτης μου επίσκεψης στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Από την πρώτη εκείνη φορά, το ζεστό  περιβάλλον -που μόνο ίδρυμα δεν θυμίζει- οι φωνές, τα παιχνίδια και τα γέλια των κοριτσιών, γέμισαν την καρδιά μου με αγάπη και ελπίδα. M’ έκαναν να θέλω να γίνω κομμάτι της ζωής της Εστίας. Nα κάνω πράξη την απόφαση που είχα πάρει να προσφέρω βοήθεια σε παιδιά.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες, πηγαίνω κάθε Παρασκευή και διαβάζουμε μαζί με την «Σ» τα μαθήματα του σχολείου της∙ και βλέπω από κοντά το μικρό θαύμα που γίνεται εκεί. Θα μου ήταν δύσκολο να περιγράψω το μεγαλείο της ψυχής και τον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων που συγκροτούν το ΔΣ της Εστίας προκειμένου να βρίσκονται δίπλα στα κορίτσια και να φροντίζουν όλες τους τις ανάγκες. Χάρη στην προσωπική δουλειά και αφοσίωση αυτών των ανθρώπων, στη δύναμη, στην επιμονή και στην αγάπη τους, η «Σ» και τα υπόλοιπα 21 κορίτσια -τα μικρότερα μόλις 4 ετών- μπορούν να έχουν ένα ‘’σπίτι’’, μία ‘’οικογένεια’’, μία ‘’φυσιολογική ζωή’’.

O μοναδικός λόγος που παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία είναι για να βοηθήσουμε, όπως και όσο μπορεί ο καθένας, να παραμείνει η Εστία ανοιχτή. Διότι, εάν και σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό, που υποδέχεται κορίτσια -κατόπιν εισαγγελικής εντολής, λόγω της ακαταλληλότητας των γονέων τους να τα μεγαλώσουν- δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση. Λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο χάρη των δωρεών και θα εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους"

Παρεπιπτόντως, σήμερα και αύριο γίνεται το Παζάρι ενίσχυσης της Εστίας. Όσοι αλληλέγγυοι... προσέλθετε (ακολουθεί το αφισάκι)
 

No comments:

Post a Comment

Ένα βιβλίο του Δημήτρη Μαμάκου - 4η έκδοση

  Η ιστορία κάποιου που άφησε την πόλη, την καριέρα και τους αγαπημένους του, για ν’ αναζητήσει τη ζωή. Η καταγραφή του οδοιπορικού του από...