Sunday 10 November 2013

"Αληθινά Ελεύθερα": μία απάντηση στην μοιρολατρία!

"Κάποιοι επιμένουν να κλαίγονται και να μεμψιμοιρούν, κάποιοι παίρνουν τις τσάπες και προετοιμάζουν το έδαφος για ένα καλύτερο αύριο… Κάποιοι αρκούνται στο να κυνηγάνε ανεμόμυλους, κάποιοι «φυτεύουν» ανεμογεννήτριες και κάνουν πραγματικότητα το όραμά για έναν φιλικότερο προς τον περιβάλλον άνθρωπο! Μια βόλτα στο Τελαίθριον ήταν αρκετή για να πεισθώ πως ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός! Γιατί ότι φτιάχνεται με αγάπη, συνείδηση και φιλοτιμία, ότι μας πηγαίνει μπροστά και μας ενώνει, είναι “καταδικασμένο να πετύχει”! Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη αγκαλιά αισιοδοξίας, για τις πανέμορφες εικόνες και εντυπώσεις κ γιατί είστε από τα λίγα εμπράγματα παραδείγματα της πιο αληθινής προσταγής: Be the change you want to see in the world!
Εις το επανιδείν!" 

Έγραψε η Stalia Pagona, έπειτα από την επίσκεψή της 
στο "Εγχείρημα Τελαίθριον" της ομάδας Free & Real.

Ποιοι είναι όμως οι Free & Real;
Οι ίδιοι μιλούν για τον τρόπο που σχηματίστηκε η ομάδα τους και το περιβάλλον της ανάγκης που τους οδήγησε στον σχηματισμό της ομάδας και της δράσης τους:
"Η πραγματικότητα και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε, η οικογένειά μας, οι καθηγητές και προπονητές μας, οι συμπεριφορές και τα όνειρά μας, οι αρχές και τα «πιστεύω» μας, η τεχνολογία και η πρόσβαση στην πληροφορία, η οικονομική κατάσταση μας και η κοινωνική δομή, οι ευκαιρίες, οι εμπειρίες, οι εικόνες και η μουσική, οι σχέσεις και οι φιλίες μας, οι γνωστοί και οι άγνωστοι μας, οι αποχρώσεις του γκρι γύρω μας, οι χαρές και οι λύπες που εξίσου μας κάνουν να κλαίμε, το κρύο φως ενός χειμωνιάτικου πρωινού, η ησυχία του χρόνου που κυλάει, τα μυστικά που αποκαλύπτει ένας καθρέπτης, ο αέρας, οι αναμνήσεις, το φως και το σκοτάδι, το πριν και το μετά, η νεότητα και τα γηρατειά, τα όνειρα σου και τα όνειρά μου, εσύ και εγώ, και ένα κάρο άλλα κομμάτια του παζλ που λέγεται ζωή, είναι αυτά που «συνωμότησαν» έτσι ώστε να συναντηθούμε τον χειμώνα του 2008 σε μία, γεμάτη ελπίδες και ιδέες, συγκέντρωση μελών ενός φόρουμ, ανθρώπων που μοιράζονταν μια κοινή λάμψη μέσα τους: να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.
Μέσα σε αυτό το ελπιδοφόρο σύνολο, τέσσερις άνθρωποι από διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικές σκέψεις, συμπεριφορές και ανησυχίες, τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι αλλά με κοινό όνειρο, έμελε να «συγκρουστούμε» σε μία έκρηξη ιδεών, θέλησης και τόλμης, και για μία στιγμή, οι γκρίζες αποχρώσεις της καθημερινότητας χάθηκαν πίσω από έγχρωμα χαμόγελα και σπινθηροβόλα βλέμματα.
Οι συναντήσεις μας καθιερώθηκαν και οι πρώτες ιδέες για δράση και αλλαγή είχαν ήδη πέσει στο τραπέζι όταν αρκετός κόσμος, γνωστοί και φίλοι, συγγενείς και παρέες άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν την ιδέα αλλαγής που γεννιόταν. Οι συνευρέσεις έγιναν ολοένα και πιο συχνές, και σε λιγότερο από 2 μήνες, είχαν έρθει σε επαφή μαζί μας πάνω από 100 άνθρωποι, οι οποίοι προσέφεραν με μεράκι τον χρόνο τους, το χώρο τους, τις επαγγελματικές τους ιδιότητες, τις ιδέες τους, την ενέργειά τους, το χαμόγελό τους, τη γνώση και τις ικανότητές τους, ακόμη και τον εποικοδομητικό αντίλογο που χρειαζόταν αυτή η προσπάθεια για να κάνει τα πρώτα βήματα.
Τον Ιανουάριο του 2009 γεννήθηκε το όνομα “Αληθινά Ελεύθερα” και την άνοιξη του ίδιου έτους, μετά από πολλές συζητήσεις, προτάσεις, ζυμώσεις, φωνές και χαμόγελα, ιδρύσαμε τη μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση “FREE & REAL – Αληθινά Ελεύθερα”, με έδρα την Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε πόρτες σε δήμους, κοινότητες, οργανώσεις, πανεπιστήμια, ιδρύματα, κρατικούς και παγκόσμιους φορείς – που χωρίς κάποια νομική υπόσταση δεν ήταν εύκολο – και με σκοπό να ερευνήσουμε και να κάνουμε πράξη όλα αυτά που θα θέλαμε να δούμε στον κόσμο γύρω μας.

Τι είναι το Εγχείρημα Τελαίθριον και που στοχεύει;
"Το «Εγχείρημα Τελαίθριον» ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί «στην πράξη», και ότι θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ακόμη και αν την υιοθετούσε όλη η ανθρωπότητα. Θέλουμε να μοιραστούμε όλες τις πρακτικές γνώσεις, τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και εν τέλει τις λύσεις τις οποίες θα ανακαλύψουμε, διερευνήσουμε και εφαρμόσουμε στο ταξίδι μας αυτό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εμψυχώσουμε, ενδυναμώσουμε, εκπαιδεύσουμε και εμπνεύσουμε όλους τους συνανθρώπους που θα συναντήσουμε ώστε να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι προς την όσο το δυνατόν περισσότερο ισορροπημένη συμβίωση των φυλών και των ειδών στον πλανήτη. Θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας, να εξελίξουμε την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας μέσα από τον επαναπροσδιορισμό του περιβάλλοντος και των αναγκών μας, και τελικά να κάνουμε πράξη όλη την έρευνα και τη γνώση της ανθρωπότητας σε ότι αφορά την υγεία, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εκπαίδευση, τις καλλιέργειες, την κοινωνία, την ψυχαγωγία και την ενσυναίσθηση (πνευματισμό), να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα και να γίνουμε καλύτεροι από τους ίδιους μας τους εαυτούς, δεχόμενοι την καθημερινή ανάδραση (feedback) ως τροφή για ενσυνείδητη σκέψη και αρμονική δημιουργική και παραγωγική επικοινωνία. Θέλουμε να ζήσουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα και ταυτόχρονα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία στην εκπαίδευση (πληροφορία) και στην δημιουργική διαβίωση. Θέλουμε ένα πλανήτη ειρήνης και ελευθερίας, με τεχνολογική ανάπτυξη η οποία να λειτουργεί ως επέκταση των δυνατοτήτων του ανθρώπου, έναν πλανήτη στρατηγικά ευσυνείδητης και ισορροπημένης διαχείρισης των φυσικών πόρων, ώστε να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία υγιών συνθηκών διαβίωσης και γεμάτη από ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, ελεύθερο  πνεύμα και αληθινά κίνητρα, μακριά από κάθε είδους απομονώσεις ,τεχνητά εμπόδια, τεχνολογία «προσχεδιασμένης αχρήστευσης» (planned obsolescence) και άσκοπη, χωρίς αληθινά και δημιουργικά κίνητρα, εργασία. 


 Οι "Αληθινά Ελεύθερα" μοιράζονται γνώση και εμπειρία ("sharing is everything", καθώς επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία):
Διαβάστε τι έχει γραφτεί στον διεθνή τύπο για τους "Αληθινά Ελεύθερα" και τις δράσεις τους.
Και ιδιαίτερα το άρθρο του γερμανικού περιοδικού NATUR


Διαβάστε την αντίληψη των "Αληθινά Ελεύθερα" για την Υγεία:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ. The great Illusion.
Είναι τραγικό λάθος να πιστέψει κάποιος ότι οι πληροφορίες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία και που παρουσιάζονται παρακάτω είναι σωστές ή λανθασμένες. Η γνώση, η δύναμη και οι απαντήσεις είναι ΟΛΑ μέσα μας, στα κύτταρα μας, γραμμένα στο DNA μας. Δεν παρουσιάζεται καμία «βίβλος της υγείας» και δεν υπάρχει ανάγκη αφορισμού κανενός ειδικού και καμίας επιστήμης. Το σώμα μας, ο νους μας και η ψυχή μας δεν αποκτούν και δεν παρουσιάζουν ασθένειες κατά λάθος και χωρίς αιτία. Αντίθετα, ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τα προβλήματα, που κάνουμε λάθος επιλογές, που δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας, να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και να λειτουργήσουμε λογικά, συνειδητά και με σθένος στις καθημερινές άρρωστες καταστάσεις που ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι έχουμε προκαλέσει στον εαυτό μας και στους άλλους με την γκρίνια μας, την απαισιοδοξία μας, το φθόνο μας, την ασυνειδησία και την απληστία μας. Ας αναλάβουμε επιτέλους την ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν. Η γνώση, η λογική και το συναίσθημα είναι και τα τρία μέσα μας. Ας τα γνωρίσουμε επιτέλους, ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας, ας βάλουμε υγιής στόχους και ας πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το καλό της ζωής μας, των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντός μας. Ας το κάνουμε για μας, αληθινά ελεύθερα. ΆΡΙΣΤΗ ΥΓΕΙΑ είναι η κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός σαν ολότητα και το κάθε κύτταρο ξεχωριστά στηρίζονται και ισορροπούν στις τρεις σταθερές, δυνατές και ακλόνητες βάσεις της υγείας, α) την ΑΡΙΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ β) την ΑΡΙΣΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ γ) την ΑΡΙΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.Η άριστη υγεία είναι το αδιαίρετο και ισορροπημένο σύνολο όλων των παραπάνω. Από την άριστη υγεία ΔΕΝ μπορεί να λείπει καμία από τις 3 παραπάνω βάσεις. Σε περίπτωση που κάποια από τις παραπάνω βάσεις είναι απαίδευτη ή υστερεί σε οποιοδήποτε βαθμό τότε δημιουργούνται ανεπανόρθωτες επιπλοκές.
"Οδεύοντας προς την άριστη υγεία και πετυχαίνοντας την, ο οργανισμός σου επανακτεί τις δυνάμεις με τις οποίες γεννήθηκε και στις τρεις υποστάσεις του – ενώνεται με τον ομφάλιο λώρο της γης, στηρίζεται επιτέλους στις δικές του δυνάμεις, γίνεται ακλόνητος σωματικά, άπειρος νοητικά και ανεπηρέαστος ψυχολογικά – και  τις οποίες δυνάμεις όταν θυμηθεί να χρησιμοποιεί άριστα, θα είναι σε θέση να δει το ρόλο του και το πραγματικό μέγεθος του μέσα στον υπερ-οργανισμό της Γαίας και κατ’ επέκταση στον συμπαντικό υπερ-οργανισμό και άρα να καταλάβει και να δώσει νόημα στη ζωή."
περισσότερα, εδώ
«Freedom of Resources for Everyone, Everywhere & Respect, Equality, Awareness and Learning»
 «Ελευθερία Πόρων για Όλους Παντού & Σεβασμός, Ισότητα, Αντίληψη και Γνώση»

No comments:

Post a Comment

Ένα βιβλίο του Δημήτρη Μαμάκου - 4η έκδοση

  Η ιστορία κάποιου που άφησε την πόλη, την καριέρα και τους αγαπημένους του, για ν’ αναζητήσει τη ζωή. Η καταγραφή του οδοιπορικού του από...